Tečaji
Osnovna dejavnost društva je šolanje psov. Za vodnike ter njihove štirinožne prijatelje organiziramo naslednje tečaje
MALA ŠOLA
Je namenjena mladičem v starosti od 4 do 9 mesecev, kjer je poudarek predvsem na socializaciji psov in razvijanju njihovih spretnosti. Lastnike učimo razumeti psa ter jih naučimo pravilne igre in s tem tudi povezave med lastnikom in psom. Da mladiči spoznajo čim več novih stvari in novih okolij, jih v sklopu tečaja peljemo tudi v Tivoli ter na obisk Živalskega vrta Ljubljana.
OSNOVNI TEČAJ ISP - A
Je namenjen psom od 9 meseca dalje. V osnovnem tečaju je predvsem poudarek pri vodniku na pravilnemu vodenju in sporazumevanju psa. Dobra motivacija, pravilno poveljevanje, potrjevanje in nagrajevanje so temelji uspešnega dela s psom. Naš cilj je zadovoljen lastnik in srečen pes, zato vedno poudarjamo, da se nam pri učenju osnov poslušnosti ne sme nikoli muditi. Lastniki se morajo zavedati, da je šolanje proces pri katerem so vzponi in padci.
NADALJEVALNI TEČAJ B - BH
Je namenjen psom, ki so opravili Osnovni tečaji ISP – A in so starejši od 12 mesecev. To je tečaj, kjer se vodnik in pes šolata za končni izpit, ki je temelj vsega nadaljnjega šolanja. Tečaj zajema vaje poslušnosti na povodcu in brez njega, obnašanje v urbanem okolju ter priprave na pisni del izpita za vodnika.
MALA ŠOLA RAZSTAVLJANJA
Je namenjena vsem, ki želijo razstavljati psa na razstavi pa bi pri temu potrebovali dodaten trening, pomoč ali le nasvet.
Tečaji potekajo dvakrat letno, in sicer v spomladanskem in jesenskem terminu. Ker treningi potekajo na prostem se prilagajamo vremenskim razmeram.

Inštruktorji

Tatjana Bizilj

S kinologijo se ukvarjam že celo življenje. Sem ena izmed ustanovnih članov Kinološkega društva Barje ter dolgoletna inštruktorica. Od leta 2005 pa sem tudi predsednica društva. Psi so del mojega življenja že od otroštva, zato zelo rada opravljam svoje delo v društvu. Svoje delo bom z veseljem opravljala še naprej.

Tina Lorbek

S kinologijo sem se prvič srečala pred dobrimi 20 leti, ko sem začela obiskovati tečaj s svojo psičko Luno v Kinološkem društvu Barje. Po opravljenih izpitih za vodnika psa sem imela željo nadaljevati s šolanjem in postati inštruktor osnovne vrste, zato sem se udeležila tečaja ter ga tudi uspešno zaključila. V Kinološkem društvu Barje so mi prijazno ponudili mesto inštruktorja, katerega sem z veseljem sprejela in kjer še danes vodim osnovne in nadaljevalne tečaje. Uspešno vodim tečaje, kar se kaže z uspehi na izpitih in s tem, da se tečajniki z veseljem vračajo. V tem delu uživam in mi je v ponos!

Tomislav Trninić

Že leta neodvisno na našem vadbišču poteka tudi specializirano šolanje za rodezijske grebenarje pod vodstvom dolgoletnega vzreditelja (psarna Ayaba), inštruktorja za šolanje ter markerja Tomislava Trninića iz Zagreba. Za več informacij lahko se lahko obrnete na kinoloskodrustvobarje@gmail.com, kjer vas bomo usmerili na vodjo šolanja.